Hlavní navigace

Podpora pro Firefox 2 se chýlí ke konci

19. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Už zhruba jen měsíc bude běžet podpora pro webový prohlížeč Mozilla Firefox 2. Starší verze prohlížeče od Mozilla Corporation jsou podporovány standardně šest měsíců od uvedení nejnovější generace. Od poloviny prosince tak už uživatelé Firefoxu 2 nemohou čekat bezpečnostní aktualizace či opravné verze. Finální verze Firefoxu 3 vyšla letos v červnu. Od konce srpna je uživatelům Firefoxu 2 nabízen upgrade pomocí automatických aktualizací. Přesto Firefox 2 ještě v říjnu používalo podle Navrcholu…

Už zhruba jen měsíc bude běžet podpora pro webový prohlížeč Mozilla Firefox 2. Starší verze prohlížeče od Mozilla Corporation jsou podporovány standardně šest měsíců od uvedení nejnovější generace. Od poloviny prosince tak už uživatelé Firefoxu 2 nemohou čekat bezpečnostní aktualizace či opravné verze. Finální verze Firefoxu 3 vyšla letos v červnu. Od konce srpna je uživatelům Firefoxu 2 nabízen upgrade pomocí automatických aktualizací. Přesto Firefox 2 ještě v říjnu používalo podle Navrcholu.cz 9,13 procenta českých uživatelů Internetu. Mezi čtenáři Lupy měl minulý měsíc podíl 8,32 procenta.

Firefox 3 přináší uživatelů mnoho novinek včele s přepracovanou správou záložek a historie, inteligentním adresním řádkem, ochranou před weby známými jako původci malwaru, zoomováním celých stránek a novým fullscreen režimem, podporou přerušování stahování souborů, spolupráci správce stahování s antivirovými programy, uživatelsky přívětivější správou zásuvných modulů, sladěním se vzhledem používaného operačního systému pomocí nových skinů a v neposlední řadě s jádrem Gecko 1.9. Nejnovější Firefox 3.0.4 si v české verzi můžete stáhnout také ze Slunečnice.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).