Hlavní navigace

Polákovi hrozí za Google bombu tři roky vězení

17. 9. 2007
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Vzpomínáte si ještě na tuzemskou lavinu Google bomb v době okolo voleb v minulém roce? Podobné „útoky“ se nevyhýbají ani politikům ze sousedního Polska. Terčem se stal polský prezident Lech Kaczynski, jehož web byl katapultován na přední pozice ve vyhledávači při položení dotazu kutas, což je v polštině vulgární výraz pro mužské přirození. Policie kvůli tomuto „útoku“ vyšetřuje třiadvacetiletého muže kvůli urážce ústavního činitele. Hrozí mu až tři roky odnětí svobody. Podle Amnesty…

Vzpomínáte si ještě na tuzemskou lavinu Google bomb v době okolo voleb v minulém roce? Podobné „útoky“ se nevyhýbají ani politikům ze sousedního Polska. Terčem se stal polský prezident Lech Kaczynski, jehož web byl katapultován na přední pozice ve vyhledávači při položení dotazu kutas, což je v polštině vulgární výraz pro mužské přirození. Policie kvůli tomuto „útoku“ vyšetřuje třiadvacetiletého muže kvůli urážce ústavního činitele. Hrozí mu až tři roky odnětí svobody. Podle Amnesty International ale postup policie není správný a pokud se polský prezident cítí uražen, měl by se prý soudit jako soukromá osoba. (iDnes)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).