Hlavní navigace

Polské televize změnily kvůli neštěstí v dole Wujek-Šlonsk dočasně grafiku

22. 9. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
22. 9. 2009

Polský prezident Lech Kaczyński vyhlásil v pondělí kvůli důlnímu neštěstí, při němž zahynulo třináct horníků nedaleko Katovic, státní smutek, k němuž se připojily i tamní televize. Zatímco komerční stanice vyjadřují soustrast pozůstalým většinou tím, že přidaly ke svému logu černou stužku, nejviditelněji se projevilo neštěstí na obrazovce veřejnoprávní Telewizje Polska (TVP).

Většina kanálů TVP, tedy TVP1, TVP2, TVP Kultura, TVP Sport, TVP Historia a TVP Polonia nechala svá loga zčernat. Pokud se tedy ve vysílání objeví tmavá scéna, nejsou vůbec vidět. Nejviditelnější je však dočasná změna grafiky, která skončí dnes, ve vysílání zpravodajské TVP Info – obdoba naší ČT24. Ta sice nemá černé logo, ale veškeré její promo, které jde tzv. on-air a je ho možné ovlivnit, je v bílé a šedivé barvě, tedy i informační lišta. Kanál TVP HD vyjádřil soustrast pouze černou stužkou.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).