Hlavní navigace

Polsko by mělo ve středu spustit digitální vysílání z dalších 24 lokalit

29. 3. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
29. 3. 2010

Středa 31. března by měla být pro naše severní sousedy zlomovým okamžikem v procesu digitalizace terestrického vysílání. Právě tento den by se totiž mělo rozšířit DVB-T do dalších 24 lokalit. Vzhledem k tomu, jaké problémy však polskou digitalizaci provázejí, je otázkou, zdali k tomuto kroku vůbec dojde. Jde o nejdůležitější fázi, ta třetí, poslední, čeká zemi příští rok na konci července.

V současné době je v Polsku v provozu osm lokalit z DVB-T, přičemž některé vysílače fungují v tzv. SFN, neboli jednofrekvenční síti. Teoreticky je tak vysílání vlastně spuštěno pouze v pěti regionech. Součástí tohoto multiplexu jsou pak programy TVP 1, TVP 2, TVP INFO, Polsat, TVN, Czwórka a TV Puls. V severních Čechách je možné zachytit polské DVB-T z lokality Zielona Góra – Jemiołów. V případě, že k rozšíření terestrického digitálního vysílání dojde, největší naděje zachytit tamní programy, bude na území Čech z lokality Jelenia Góra na 48. kanále.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).