Hlavní navigace

Polsko zasáhl v sobotu největší výpadek televizního signálu za poslední desítky let

17. 2. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Telewizji Polska selhal nejen hlavní, ale i záložní distribuční systém signálu na vysílače. Odmítla, že by havárie byla způsobena přesuny kanálů v DVB-T, které proběhly z pátku na sobotu.

Obyvatelé Polska se museli v sobotu 15. února krátce po poledni obejít bez signálu tamní veřejnoprávní televize TVP. Podobný výpadek se naposledy stal na konci první poloviny osmdesátých let, tedy před přibližně třiceti lety. Co vedlo k důvodu výpadku celého systému distribuce včetně záložního zdroje, nebylo zveřejněno. TVP však odmítla, že by tato havárie nějak souvisela s operací, kterou byl přesun téměř všech stanic Telewizje Polska do multiplexu 3 a uvolnění datové kapacity pro nové stanice TVP ABC a TV Trwam v síti 1.

cif 24 - early cena - média

ČTĚTE TAKÉ: Pozor! Už zítra čeká Poláky velké přelaďování. Dotkne se i diváků v příhraničí

Výpadek se ale podařilo vyřešit na jeho rozsah velmi rychle. Jak již bylo řečeno, došlo k němu přibližně s úderem poledne a skončil okolo půl třetí odpoledne. Bez signálu TVP tak byli Poláci asi dvě hodiny. Telewizja Polska uvedla, že po odstranění problému rozjela rozsáhlou analýzu celé sítě, která měla trvat během víkendu, dokud se nepodaří vedlejší účinky havárie úplně odstranit. Veřejnoprávní televize slíbila divákům, že pořady, které nebylo možné v inkriminovanou dobu sledovat, budou odvysílány brzy v náhradních časech.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).