Hlavní navigace

Pořady Novy a CME se dostávají do světové distribuce

22. 6. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
22. 6. 2009

Skupina Warner Bros. se ujímá distribuce pořadů Novy a dalších stanic CME na světových TV trzích. Informuje o tom magazín Marketing & Media. Distributor je součástí koncernu Time Warner, který v květnu získal 31% podíl v CME.

BRAND24

Do distribuce se dostávají tituly jako Ordinace v růžové zahradě, připravovaný projekt Dům snů, ze slovenské Markízy zase např. Město stínů. Je tedy možné, že se v nejbližších letech seriály Novy, Markízy a dalších stanic objeví v některé ze světových televizí podobně jako se do ČR dostávají zahraniční seriály a filmy. Zda ale bude o ně zájem, ukáže nejbližší čas. Tak jako mezi českými a slovenskými televizemi, i v dalších zemích jsou nejpopulárnější spíš akvizice ze Severní Ameriky. Zařazení do mezinárodní distribuce tak ještě automaticky neznamená, že se tvorba tuzemských stanic bude reálně vysílat na některé z evropských nebo světových televizí.

Nova a ostatní televize CME loni vyprodukovaly kolem 28 tisíc hodin vlastních pořadů. Část z nich tak může významně obohatit knihovnu pořadu Time Warner.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).