Hlavní navigace

Portugalská Meo TV nabídne Euro 2008 v HD kvalitě

15. 5. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
15. 5. 2008

Portugalští předplatitelé placené televize Meo TV si budou moci vychutnat výkony fotbalistů na červnovém Euru 2008 ve vysoké kvalitě rozlišení obrazu (HDTV). Přenosy z fotbalového mistrovství Evropy může Meo vysílat na základě smlouvy telekomunikačního operátora Portugal Telecom, který je provozovatel placené televize Meo Tv, a komerčního vysilatele TVI, který vlastní vysílací práva.

HDTV vysílání bude zahájeno 7. června a abonenti služeb placené televize Meo, ať již přes satelit nebo přes internet (IPTV), získají přístup k přímým přenosům v HD kvalitě zdarma. Budou ale samozřejmě potřebovat příslušné vybavení, tedy televizor s označením Full HD nebo HD Ready a také HD set-top-box.

Meo nabídne divákům v přímém přenosu všechna utkání portugalského národního týmu, dále pak čtvrtfinálové, semifinálové zápasy a samozřejmě také finále. Celkem si budou moci vychutnat na dvacet přímých přenosů.

KL24

Spolupráce Portugal Telecomu a TVI v oblasti televizního vysílání ve vysokém rozlišení ale Eurem 2008 neskončí. Společnosti plánují, že v následujících čtyřech letech budou na rozšiřování HDTV spolupracovat.

Zdroj: www.advanced-television.com

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).