Hlavní navigace

Poslanci budou odvolávat Radu ČTK

5. 11. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
5. 11. 2009

Sněmovní komise pro sdělovací prostředky dnes rozhodla, že navrhne poslancům odvolání Rady České tiskové kanceláře. Důvodem je údajné neplnění povinností rady podle zákona o ČTK. Odvolání má souviset s tím, že Rada ČTK navzdory pokynům neumožnila nově zvolenému řediteli agentury Radimu Hrehovi ujmout se funkce. Radim Hreha je přitom dlouhodobě spojován s mediálním podnikatelem Jaroslavem Berkou, který provozuje server Česká média, televizní síť RTA a má nárok na dvě celoplošné digitální licence pro televizní vysílání.

Kromě této výtky vadí poslancům v mediální komisi i to, že rada mimo jiné nezajistila vyvážené zpravodajství agentury o volbě nového ředitele Radima Hrehy. Sám Hreha, který má politickou podporu, se hodlá soudit o funkci, do které byl řádně zvolen, ale před svým nástupem i odvolán ze strany Rady ČTK odstoupivší ředitel agentury Milan Stibral vzal svou formálně neplatnou rezignaci zpět.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).