Hlavní navigace

Poslanec Farský: Chci regulovat hazard, ne internet

20. 6. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Poslanec Jan Farský, který stojí za novelou loterijního zákona, na svém blogu publikoval článek, v němž reaguje na vlnu kritiky, které se na novelu loterijního zákona snesla.  Obě ustanovení vzbudila v posledních dnech nevoli u části odborné veřejnosti odkazující zvláště na technické komplikace spojené se zajištěním. Nejsem k těmto námitkám hluchý a nechci ohrozit regulaci hazardu jako celku. Proto navrhnu samostatné hlasování o kontroverzních částech tak, aby byly odděleny od komplexního…

Poslanec Jan Farský, který stojí za novelou loterijního zákona, na svém blogu publikoval článek, v němž reaguje na vlnu kritiky, které se na novelu loterijního zákona snesla. 

Obě ustanovení vzbudila v posledních dnech nevoli u části odborné veřejnosti odkazující zvláště na technické komplikace spojené se zajištěním. Nejsem k těmto námitkám hluchý a nechci ohrozit regulaci hazardu jako celku. Proto navrhnu samostatné hlasování o kontroverzních částech tak, aby byly odděleny od komplexního pozměňovacího návrhu a hlasovalo se o nich zvlášť, píše na blogu Farský

BRAND24

Oddělené hlasování umožní přijmout jen ta ustanovení, která uváží za užitečná pro regulaci hazardu a bude také jmenovitě zřejmé, kdo z poslanců vyžaduje cenzuru internetu. 

Novela loterijního zákona hrozila pod pláštíkem boje proti hazardním hrám také vytvořit náhubkový zákon variantu  pro český internet tím, že by zavedl značné finanční sankce pro ISP. Těm zákon má uložit povinnost zamezit přístupu k neschváleným internetovým hernám i reklamě na ně. Podrobně jsme situaci rozebrali zde a jako první jsme vás o problému informovali v pá­tek.  

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl v letech 2008 – 2012 šéfredaktorem serveru Lupa.cz. Stál u zrodu řady projektů. Je spoluzakladatelem Energomonitoru, v CZ.NIC vedl projekt Turris. Je předsedou místní organizace Pirátské strany v Brandýse – Staré Boleslav.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).