Hlavní navigace

Poslanecká sněmovna zveřejnila seznam kandidátů do Rady ČRo a ČT

22. 3. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
22. 3. 2012

UVNITŘ SEZNAM Na webových stránkách Poslanecké sněmovny byl včera zveřejněn přehled kandidátů, kteří se ucházejí o členství v radách Českého rozhlasu a České televize. Figurují mezi nimi pochopitelně i známá jména. Budoucím členem rozhlasové rady by se mohl stát například Petr Matoulek, který se svého času ucházel o post generálního ředitele ČRo, a to vedle Petera Duhana, Hany Hikelové a Jana Mengera.

ČTĚTE TAKÉ: Rada Českého rozhlasu potvrdila Jana Mengera novým šéfem programu

Známější jména v oboru médií figurují v kandidátce na člena Rady České televize. Tady se objevili například Richard Medek, Petr Žantovský nebo Stanislav Berkovec. Jméno prvního z kandidátů je známé v souvislosti s Českým rozhlasem. Medek působil na pozici nejvyšší, coby generální ředitel, na svůj post ovšem v únoru 2010 rezignoval ze zdravotních důvodů. Stanislava Berkovce mohou znát diváci z minulosti například coby moderátora TV Nova, objevil se však i na ČT. Petr Žantovský je mimo jiné bývalým členem Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV).

NEPŘEHLÉDNĚTE: Radního Českého rozhlasu Antonína Zelenku se zatím nepodařilo odvolat

BRAND24

Dana Křičková ze sekretariátu volebního výboru zpravodajské agentuře ČTK řekla, že veřejné slyšení kandidátů před člen výboru Poslanecké sněmovny se uskuteční 5. dubna. O samotných kandidátech do rad se rozhodne 12. dubna. Vybráno jich bude šest. Na konci měsíce pak budou určeni tajnou volbou dva členové do každého z kontrolních orgánů. Sněmovní výbor se má dostat konečně také k odvolání člena Rady ČRo Antonína Zelenky, který sám odmítl odstoupit. Zelenka se dostal do střetu zájmů tím, že kromě kontrolní činnosti v rozhlase vede i tiskový odbor na ministerstvu školství.

PŘEHLED KANDIDÁTŮ DO MEDIÁLNÍCH RAD:

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).