Hlavní navigace

Potvrzeno! CME spustí českou verzi MTV

18. 9. 2008
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
18. 9. 2008

Bermudská společnost CME dnes prostřednictvím tiskové zprávy oficiálně potvrdila, že v České republice bude vysílat lokalizovaná verze MTV. Central European Media Enterprises a divize Emerging Markets společnosti MTV Networks International (MTVNI) totiž spolu na něj uzavřely víceletou licenční dohodu. Kanál bude vysílat nejen prostřednictvím kabelových sítí a satelituČeské republice, ale také na Slovensku. MTV Czech, jak je program pracovně označován, bude vysílat 24 hodin denně a zaměří se na životní styl mladých lidí. Kanál má nabídnout to nejlepší z mezinárodní i české hudební scény.

Nabídne nejen původní českou tvorbu, ale i české adaptace formátů MTV a mezinárodně známé pořady s českými titulky. Ve vysílání nebude chybět např. oblíbené Pimp My Ride o tuningu automobilů. MTV se stane členem skupiny zábavních a tematicky zaměřených kanálů pozemského a kabelového vysílání TV Nova. MTV Česká republika je skutečně první lokální verzí MTV v této zemi, což je pro nás velice důležitý mezník, který znamená posílení značky MTV ve střední a východní Evropě, konstatoval při této příležitosti Bhavneet Singh, ředitel a viceprezident divize Emerging Markets společnosti MTVNI.

Jsme velmi rádi, že máme příležitost začlenit MTV do skupiny TV Nova. Věříme, že hudební kanál bude skvělým doplňkem našeho stávajícího portfolia a zajistí našim divákům a inzerentům kompletnější nabídku, dodal ředitel Novy Petr Dvořák. Že by mohlo být MTV dalším kanálem v zemském digitálním vysílání, s tím se Dvořák netají: V době, kdy v České a Slovenské republice probíhá proces digitalizace, budeme schopni našim divákům nabídnout ještě pestřejší skladbu programů pod hlavičkou televize Nova.

Naposledy byla myšlenka českého MTV oživena tehdy, když letos v únoru získala neznámá společnost Mina Media licenci od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na lokalizovanou verzi MTV Adria, tedy jeho chorvatskou mutaci. Firma však přestala s veřejností brzo komunikovat a v současné době už se díky realizaci MTV Česká republika nedá s chorvatským MTV vůbec počítat.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ:
České MTV opět na obzoru
Balkánská verze hudebního kanálu MTV začne vysílat pro Česko
CME vstoupila v Rumunsku do tamního MTV

České verzi MTV a možným dopadům vzniku této stanice na hudební kanál Óčko se bude věnovat zítřejší článek na DigiZone.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).