Hlavní navigace

Potvrzeno: TOP 09 přišla o účet Karla Schwarzenberga na Twitteru

16. 12. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Podivný stav i obsah účtu Karla Schwarzenberga na Twitteru má skutečně na svědomí hacker. TOP 09 přišla o přístup k tomuto účtu.

Twitter Karla Schwarzenberga: Pc Hacked By DADI FROM ALGERIE vydaný před několika dny upozorňoval na zvláštní stav účtu @schwarzenberg_k. Ten už několik týdnů na první pohled vypadá jako hacknutý a vyskytoval se na něm i dost podivný obsah (vedoucí k jistému účtu na Facebooku). TOP 09 přitom na dotazy uživatelů z Twitteru nereaguje a tiskové oddělení zareagovalo až po několika upomínkách:

Twitter účet Karla Schwarzenberga je samozřejmě i nadále určen pro komunikaci jeho osobních výstupů. Zejména se zaměřuje na témata spojená s Forem Karla Schwarzenberga, jehož tým jej rovněž spravuje. 

Bohužel se účtu zmocnil hacker a v tuto chvíli nad ním nemáme moc. Situaci se se podle našich informací snaží správci účtu řešit. Nicméně, na rozdíl od Facebooku, komunikace s Twitterem není tak snadná.

BRAND24

Vyjádření je svým způsobem zábavné, protože začíná tím, že účet Karla Schwarzenberga je „nadále určen pro komunikaci jeho osobních výstupů“, ale pokračuje tím, že TOP 09 nad účtem ztratila kontrolu a zmocnil se ho hacker. A poněkud paradoxním tvrzením, že komunikace s Twitterem je „na rozdíl od Facebooku“ složitá (praxe je obvykle přesně opačná).

V souvislost se ztrátou přístupu k @schwarzenberg_k je vhodné připomenout, že na Twitteru je nejenom vhodné mít silné  heslo, ale hlavně je možné využít dvoufaktorové autentizace prostřednictvím poslané SMS nebo pomocí schvalování přihlášení v mobilní aplikaci Twitteru na chytrém telefonu. Správci sociálních sítí pro TOP 09 zjevně poněkud podcenili základní bezpečnostní návyky.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).