Hlavní navigace

PowerShell bude součástí dalších serverových Windows

29. 3. 2007
Doba čtení: do minuty

Sdílet

V dalším serverovém systému Microsoftu s kódovým označením Longhorn Server (Windows Server 2007) už bude zabudovaná rozšířená podoba příkazové řádky známé jako PowerShell a dříve zvané Monad. Ta měla být podle původních informací již ve Windows Vista, ale nakonec se objevuje až ve třetí betaverzi Longhorn Serveru. PowerShell lze ovšem jako samostatný produkt doinstalovat do Windows XP a novějších již od listopadu loňského roku, kdy byl uvolněn. Od té doby bylo zaznamenáno více než 400 tisíc…

V dalším serverovém systému Microsoftu s kódovým označením Longhorn Server (Windows Server 2007) už bude zabudovaná rozšířená podoba příkazové řádky známé jako PowerShell a dříve zvané Monad. Ta měla být podle původních informací již ve Windows Vista, ale nakonec se objevuje až ve třetí betaverzi Longhorn Serveru. PowerShell lze ovšem jako samostatný produkt doinstalovat do Windows XP a novějších již od listopadu loňského roku, kdy byl uvolněn. Od té doby bylo zaznamenáno více než 400 tisíc stažení tohoto bezplatného nástroje. (PowerShell Blog)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).