Hlavní navigace

Praha dnes hostí zasedání představitelů národních regulačních orgánů EU

28. 5. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
28. 5. 2009

Dnes a zítra se v Praze koná první zasedání skupiny regulátorů v rámci Evropské unie European Regulators Group – ERG. Hostitelem a organizátorem pražské akce je Český telekomunikační úřad, který má na starosti správu kmitočtového spektra České republiky. Zasedání se zúčastní nejvyšší představitelé národních regulačních orgánů členských států EU a zástupci Evropské komise. Informovala o tom mluvčí Telekomunikačního úřadu Dana Makrlíková.

KL24

Hlavními tématy zasedání bude současný stav projednávání revize regulačního rámce, zřízení nového poradního orgánu pro elektronické komunikace, nový návrh doporučení Evropské komise o službě NGA (Next Generacion Access) a rozšíření spolupráce mezi European Regulators Group a Skupinou pro politiku rádiového spektra,“ uvedla Makrlíková.

ERG je poradním orgánem Evropské komise v oblasti elektronických komunikací, který sdružuje národní regulační úřady všech členských států EU. Jako takový udává směr regulaci a rozvoji vnitřního trhu EU v oblasti elektronických komunikací a služeb dle evropského regulačního rámce.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).