Hlavní navigace

Prahu postihne příští úterý digitální tma, nepůjde vysílač Žižkov

21. 8. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
21. 8. 2009

Totální výluka digitálního televizního vysílání čeká příští týden Prahu, konkrétně hlavní městský vysílač na Žižkově. České Radiokomunikace naplánovaly jeho výluku, aby mohly provést pravidelnou údržbu anténního systému a dokončily výstražné osvětlení věže. Sdělila to mluvčí společnosti Marie Fianová.

Výluka se uskuteční v čase od 6:00 do 15:00 a týká se vysílačů všech digitálních multiplexů – multiplexu 1 na 53. kanále, multiplexu 2 na 41. kanále a multiplexu 3 na 59. kanále, uvedla Fianová. Výluka se týká digitálního televizního vysílání, rozhlasové FM vysílače zůstávají nadále v provozu.

Tipy C

Diváci, kteří přijímají digitální signál z žižkovského vysílače, mohou po dobu výluky dočasně přijímat signál z několika dalších vysílačů – středočeského Cukráku a Mezivrat (Votice), v některých případech i z Bukové hory, radí mluvčí ČRa. Multiplex 3 bude možné v Praze přijímat na kanále 46 z původních vysílačů společnosti Czech Digital Goup na Ládví, Strahově a Zeleném Pruhu.

Výluka se rovněž nebude týkat digitálního multiplexu 4, který z vysílače v Olšanské ulici provozuje Telefónica O2, a také analogových dokrývačů Strahov, Vokovice, Žvahov, Krč a Břevnov.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).