Hlavní navigace

Pražané dostali do schránek dubnové diginoviny

7. 4. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
7. 4. 2009

Dubnové vydání diginovin dostali, nebo měli by dostat, do svých poštovních schránek obyvatelé hlavního města. Rozdíl oproti únorovému číslu, které bylo prvním, je tu značný. Počet stran se tentokrát snížil na polovinu. Zatímco to únorové mělo čtyři strany a ptalo se, zdali jste připraveni na Den „D“, neboli vypnutí analogového terestrického vysílání ze Žižkova, dubnové už je na tom jinak.

BRAND24

V aktuálních diginovinách, které mají pouhé dvě strany, najdete na úvodním listu informaci, že Den „D“ je tady a nastává 30. dubna. Hned první článek upozorňuje na to, že analogovému vysílání již pomalu „odzvonilo“. Pokud jste se ještě nepřipravili na přechod na digitální variantu, máte již nejvyšší čas, upozorňují diginoviny. Ve značném předstihu už upozorňuje list také obyvatele středních Čech, že i zde dojde brzo k vypnutí analogového signálu.

Diginoviny tentokrát vynechaly popis standardů jako DVB-T, DVB-C nebo DVB-S a také DIGI horoskop a na druhé stránce se pustily rovnou do popisu problematiky společných televizních antén. Dozvíte se také, jaké výhody by vám mělo digitální vysílání přinést. Škoda, že zde není zmínka např. o elektronickém programovém průvodci (EPG) a noviny se zmiňují pouze obecně o nových uživatelských službách, které se budou postupně rozšiřovat. V aktuálním vydání je také zmínka o novém kanálu Prima Cool, informační lince 800 906 030 nebo digitálních seminářích pro Pražany.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).