Hlavní navigace

Pražany čeká zítra první z veřejných seminářů o televizní digitalizaci

3. 3. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
3. 3. 2009

V Praze se zítra odehraje první z pětadvaceti veřejných seminářů o přechodu ze zemského analogového na zemské digitální televizní vysílání, kterými chce Národní koordinační skupina pro digitalizaci připravit obyvatele metropole na dubnové vypnutí analogového signálu z vysílače Žižkov. Středeční seminář proběhne od 16 hodin v hotelu Alwyn ve Vítkově ulici 151/26 na Praze 8.

K TÉMATU: Digikampaň v Praze vygraduje 25 semináři pro širokou veřejnost (seznam uvnitř)

Hned následující den pak mohou na stejnou akci zavítat obyvatelé Prahy 10 do hotelu Garden v ulici Dvouletky 529/42. Cílem seminářů je vysvětlit, jak jednoduše zvládnout přechod na digitální televizní vysílání a dát Pražanům příležitost zeptat se odborníka, jak postupovat v konkrétním případě. Vstup je zdarma, semináře jsou určeny pro nejširší veřejnost, sdělil mluvčí projektu digitalizace televizního vysílání Rostislav Starý.

MMF24

Semináře jsou naplánované na celý březen a duben. Pomoci by měly především starším občanům, kteří nemají přístup k internetu a jsou zvyklí si informace a pomoc obstarat osobně, vysvětlil Starý. Setkání s občany je součástí státní informační kampaně, do níž patří oficiální web www.digitalne.tv, bezplatná informační linka 800 90 60 30 a motorizované digihlídky, které od února projíždí Prahou.

Národní koordinační skupina pro digitalizaci také Pražanům rozeslala do schránek tzv. Diginoviny se všemi potřebnými informacemi, a všem bytovým družstvům dopis s upozorněním na potřebu upravit společné televizní antény k digitálnímu příjmu televize.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).