Hlavní navigace

Pražany zavalí statisíce letáků k vypnutí analogového vysílání

29. 1. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
29. 1. 2009

Veřejnoprávní kanál ČT 1 a komerční programy Nova a Prima zařadí od 15. února do svého vysílání varovný piktogram, který informuje o ukončení analogového šíření. Bude se to ale pochopitelně týkat pouze pražského vysílače Žižkov. Na dnešní tiskové konferenci k novým informacím o přechodu na digitální vysílání to řekl národní koordinátor Zdeněk Duspiva. Podobu piktogramu si přitom každá televize zvolí sama. Termín vypnutí byl stanoven na 30. dubna.

ČTĚTE TAKÉ: ČT 1 vypne 30. dubna analogové vysílání ze Žižkova, ať se děje, co chce

Komu se piktogram nezobrazí, má ještě minimálně půl roku čas, než bude v říjnu vypnuto analogové televizní vysílání i z vysílače Cukrák, dodal Duspiva s tím, že začátkem února dostanou do poštovních schránek všichni Pražané leták, který je o ukončení analogového vysílání ze Žižkova bude informovat. Celkem by mělo jít o úctyhodných šest set tisíc kusů.

ebf - partner 1

K TÉMATU: Ředitel Novy: Praha není dostatečně připravená na vypnutí analogu

Co se týká postavení Novy k vypnutí analogu v Praze, k němu promluvil technický ředitel komerční jedničky Ivo Ferkl. Nova postupuje podle Technického plánu přechodu, takže pokud budou všichni ostatní postupovat podle TPP, nevidím v tom problém, konstatoval Ferkl. Generální ředitel Novy Petr Dvořák už dříve varoval, že Praha podle něj není na vypnutí analogu připravená. Problémem jsou podle něj zejména tzv. společné televizní antény (STA).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).