Hlavní navigace

Přenos ZDF skončil tragicky. Soutěžící nezvládl skok přes automobil

6. 12. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
6. 12. 2010

UVNITŘ VIDEO Kultovní zábavný pořad Wetten Dass..?, který uvádí i u nás známý populární herec a moderátor Thomas Gotshalk, a společně ho produkují německá ZDF, rakouská ORF a švýcarská SF, postihlo vážné zranění jednoho z účinkujících. Šlo o díl vysílaný v sobotu od 20:15 z Düsseldorfu, v němž měli vystoupit Phil Collins, Gerard Depardieu, obnovená skupina Take That a další. Soutěžící se vsadil, že na pružinových chůdách postupně přeskočí alespoň čtyři z pěti jedoucích automobilů.

První přeskok se mu vydařil, druhý vzdal a třetí dopadl velmi nešťastně, neboť při dopadu ze značné výšky zůstal nehybně ležet. Okamžitě byl povolán lékař a scénář velké zábavné soutěže vzal za své. Šokovaný profesionální moderátor Gotshalk těžko hledal slova a pouze opakoval: Doufejme, že vše bude v pořádku. Kamery od osudného skoku pouze staticky zabíraly z dálky šokované publikum zaplněné sportovní haly. Po několika minutách zazněl všem slyšitelný a jediný možný pokyn z režie, že se na chvíli odpojíme z přenosu.

BRAND24

Ve 20:45 přenos nahradily nejlepší hudební vystoupení z Wetten Dass..? doprovázené informačním textem o tom, co se stalo. Po odpojení z Düselldorfu se v levém horním rohu objevilo na všech kanálech, které show přenášely, logo ZDF, neboť byl náhradní program odbavován přímo z této televize. V čase 21:10 se program vrátil do sportovní haly, kdy Thomas Gotshalk oznámil, že jsou všichni šokováni tím, co se stalo a nemohou tak pokračovat v zábavném pořadu. Něco takového se stalo ve třicetileté historii pořadu vůbec poprvé.

Autor: Lubomír Čumpl

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).