Hlavní navigace

Přenosy ze slovenských voleb zrealizuje Česká televize i Nova

9. 6. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
9. 6. 2010

Veřejnoprávní Česká televize i komerční TV Nova projevily zájem o přenosy ze slovenských parlamentních voleb. V souvislosti s touto událostí vydal Telekomunikační úřad Slovenské republiky (TÚ SR) povolení pro tato dvě média na využití pozemních satelitních stanic SNG (přenosových vozů). Dále se tato skutečnost týká Markízy (společnost KIT Digital), Slovenské televize (STV) a TV Nova z Chorvatska.

ČTĚTE TAKÉ: Slováci uvidí terestricky fotbalové mistrovství v HD, ale jen někde

STV má ale zároveň po celý rok zároveň platné povolení pro SNG. Dále jde o TV JOJ, Markízu a TA3. Parlamentní volby se u našich východních sousedů uskuteční již v sobotu 12. června, tedy o nadcházejícím víkendu. V Národní radě Slovenské republiky se o 150 mandátů uchází celkem 18 politických stran. Na tento krok se pochopitelně všechny tamní televize připravují. Výjimkou nejsou ani specializované webové stránky jako v případě Markízy na adrese TVnoviny.sk.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).