Hlavní navigace

Prima má jasno, druhou řadu Česko Slovensko má talent dá na podzim

16. 3. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Autor: 115393
16. 3. 2011

Druhé řady talentové soutěže Česko Slovensko má talent se diváci dočkají už letos na podzim. Dohodly se na tom televize Prima a slovenská Jojka, které tento projekt znovu připraví společně. Serveru Mediálne.sk to potvrdil generální ředitel televize Joj František Borovský. Jelikož byla konkurence tak spokojená s Talentmanií, očekáváme, že se opět na podzim utkáme, řekl.

K TÉMATU: Česko Slovensko má talent bude na podzim, X Factor příští rok

Borovský si ale neodpustil rýpnutí do konkurenční Markízy a skupiny CME, která vlastní tuto televizi i českou Novu. Ačkoli chtěli Talentmanii prodávat do světa, v Rumunsku na televizi Pro TV vysílají originál Got Talent. Nechápu, proč, uvedl šéf televize Joj. Televizi Pro TV zakládal a jako první ředitel vedl současný prezident a generální ředitel CME Adrian Sarbu, který prosadil projekt Talentmanie na Nově a Markíze.

ROZHOVOR: Letní přestávka je delší, efektu SuperStar se nebojíme, říká šéf Primy

Prima i Jojka mají zakoupenu i licenci pro pěveckou soutěž X-Factor, kterou však letos do vysílání nenasadí. Máme čtyřletou dohodu s FreemantleMedia, kde je kromě jiného definováno, že si můžeme vybrat, zda chceme X-Factor nebo Talent, prozradil Borovský. Nasazení X-Factoru zatím zůstává otázkou. Je tu partner z Česka, Prima, a tyto věci si, pochopitelně, musíme říci nejdříve s generálním ředitelem Primy Markem Singerem, dodal ředitel televize Joj.

TABULKA: Sledovanost jednotlivých dílů první řady Česko Slovensko má talent a Talentmanie

Neobává se Prima s Jojkou, že by druhou řadu soutěže Česko Slovensko má talent provázel stejný nezájem jako u druhé řady Česko Slovenské SuperStar na Nově? U SuperStar hrálo roli to, že jeden souboj talentových soutěží skončil a okamžitě začal casting na další. Mezi tím nebyla vůbec žádná pauza, kdy by lidi alespoň chvíli neslyšeli o tom, že je někde nějaká porota a nějací soutěžící. Letní přestávka je přeci jenom o něco delší a je taky mentálně jiná, lidi mají dovolené, je to takový přirozený poločas roku. Myslíme si, že to je lepší předěl, než ten zimní, řekl v rozhovoru pro DigiZone.cz generální ředitel Primy Marek Singer.

ebf - partner 1

Navíc i zkušenost z jiných zemí ukazuje, že druhá sezona takové soutěže je většinou zajímavější, protože už má nějakou značku a lidé už vědí, do čeho jdou. I casting bývá pestřejší, namítnul Singer. Také on připouští možnost, že by Nova mohla proti Talentu opět postavit vlastní soutěž Talentmania. To je samozřejmě její svaté právo, konec konců, stát se může všechno. Může to být Talentmanie, může to být něco jiného, uvidíme, říká šéf Primy.

Nevím, co proti nám postaví, ale zase: pro nás je důležité, abychom vytvořili show, která bude natolik dobrá a zajímavá, že i když se na ni bude dívat „jenom“ 25 procent diváků, což nám bohatě stačí, budou spokojeni. A ne že se na to budou dívat jenom proto, že nevědí, co jiného by sledovali. Musí je to bavit, dodal Singer.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).