Hlavní navigace

Prima family a TV Barrandov získaly nové licence od rady pro vysílání

2. 11. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
2. 11. 2011

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) udělila na svém posledním zasedání nové licence pro kanály Prima family a TV Barrandov. Zatímco licence pro první uvedený kanál je určena pro vysílání prostřednictvím družice, druhá stanice získala řádnou licenci pro pozemní digitální vysílání, která ji opravňuje šířit signál i po 11. listopadu 2011, tedy oficiálním termínu konce analogového vysílání.

Z ARCHIVU: Prima získala terestickou licenci pro rodinný kanál Prima family

Prima family terestrickou licenci nepotřebuje. Jejím držitelem už je totiž od března loňského roku. Předsedkyně RRTV Kateřina Kalistová už tehdy serveru DigiZone.cz sdělila, že program může Prima spustit až za dva roky, tedy v roce 2012, protože do ukončení procesu digitálního vysílání nesmí tímto způsobem zahájit celoplošné šíření žádný subjekt kromě současných vysílatelů. Prima family má od 1. ledna nahradit dosavadní vysílání televize Prima. Žádost o ukončení vysílání na základě stávajících licencí však ještě RRTV neobdržela.

DT24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Barrandovu a dalším končí licence s koncem digitalizace, říká šéfka vysílací rady

O podané žádosti na vydání řádné digitální licence pro pozemní vysílání televize Barrandov vás server DigiZone.cz informoval již koncem října. Žádost o novou licenci je společností Barrandov Televizní Studio a.s. podána, uvedl tehdy pro DigiZone.cz ředitel marketingu a vlastní výroby Barrandova Janis Sidovský, který je zároveň místopředsedou představenstva licencované společnosti Barrandov Televizní Studio. O řádnou vysílací licenci si musí požádat i tematické kanály televize Prima, stanice Prima Cool a Prima love. Naopak filmový kanál Nova Cinema již řádnou vysílací licenci pro DVB-T získal.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).