Hlavní navigace

Přišli jste o STV 2 a TV JOJ? Vysílač v Žilině ukončil analogové vysílání

2. 5. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
2. 5. 2011

Podle informací od našich čtenářů z diskusního fóra bylo dnes ukončeno analogové terestrické vysílání programů STV 2 (Dvojka) a TV JOJ z lokality Žilina – Krížava. Tento krok, ke kterému došlo, souvisí s procesem postupující digitalizace u našich východních sousedů. Signál obou slovenských programů bylo možné zachytit také v České republice, a to na severní Moravě a velké části Hané.

ČTĚTE TAKÉ: Další změny na slovenských vysílačích. Vypínat se bude i Veľká Javorina

Program STV 2 byl šířen na 35. kanálu a TV JOJ na 52. kanálu. Na Slovensku by se měla tato skutečnost dotknout podle webu tamního telekomunikačního operátora Towercom, obdoby Českých Radiokomunikací, konkrétně těchto lokalit: Martin, Žilina, Dolný Kubín, Kysucké Nové Mesto, Bytča a Turčianske Teplice. 27. května má být z Krížavy zapnutý druhý terestrický multiplex právě na uvolněném kanálu 52. STV 1 (Jednotka) vysílá ze Žiliny na 11. kanálu prozatím beze změny.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).