Hlavní navigace

V úterý 27. června spustí České Radiokomunikace svůj DVB-T2 multiplex z vysílačů Krašov a Ještěd

15. 6. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Díky pokrytí západních a části severních Čech se DVB-T2 signálu dočká téměř sedmdesát procent tuzemské populace.

Jak server DigiZone informoval ředitel Českých Radiokomunikací pro oblast regulace a strategie Marcel Procházka, vysílání DVB-T2 multiplexu, tzv. přechodové sítě 12, z vysílačů Ještěd a Krašov bude spuštěno v úterý 27. června v deset hodin dopoledne. Vysílač Ještěd bude využívat ERP výkon padesát kilowattů, Krašov pak sto kilowattů a oba vysílače budou využívat kanál 31. Programová nabídka přechodové sítě zůstane stejná,dodal Procházka.

PSALI JSME: České Radiokomunikace dnes rozšiřují svoji síť DVB-T2 do Jihlavy a Votic

Přechodovou síť 12 spustily České Radiokomunikace letos v březnu, když zahájily vysílání z pražského Žižkova a středočeského Cukráku. Ke konci dubna se pak DVB-T2 signálu dočkali obyvatelé slezské Ostravy a moravského Brna. Jako poslední pak koncem května signál dosáhl na obyvatele Jihlavy a jihočeských Votic. Výstavba přechodové sítě Českých Radiokomunikací by měla být dokončena do konce letošního roku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).