Hlavní navigace

Proces digitalizace bude počítat i s dokrývači

30. 9. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
30. 9. 2008

Podle šéfa digitalizace ČT Pavla Hanuše budou existovat během procesu digitalizace dokrývače a opakovače. Budou nasazeny ve chvíli, kdy to bude nutné. Podotkl, že je nutné řešit i regionalizaci vysílání. 26 základních vysílačů určitě podle něj nebude na pokrytí stačit. Ředitel pro transformaci ČRa Kamil Levinský řekl, že je síť určitě zapotřebí doplnit a troufá si tvrdit, že má nejrobustnější síť doplněnou i o padesát převaděčů.

Leoš Pohl z Czech Digital Group řekl, že bude pro pokrytí stačit úplně 13 vysílačů, a pokud to umožní ČTÚ, budou se stavit i dokrývače. Michal Frankl z této instituce však řekl, že počítá, že nebude dostatek kmitočtů. Předčasná otázka je podle Leoše Pohla fakt, zdali bude pro pokrytí Prahy multiplexem 3 využito stávajících vysílačů plus Cukráku a Žižkova. Šéf digitalizace ČT počítá s tím, že veřejnoprávní síť bude stejně robustní jako multiplex 2, popř. i robustnější.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).