Hlavní navigace

Byl prodán první milion mobilních telefonů Apple iPhone

11. 9. 2007
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Společnost Apple oznámila, že její velmi ostře sledovaný mobilní telefon iPhone dosáhl milionu prodaných kusů a to pouhých 74 dní po uvedení na trh. Apple pro srovnání připomíná, že kapesní multimediální přehrávač iPod podobné mety dosáhl až po více jak dvou letech prodeje. iPhone se systémem OS X nabízí dotykový displej ovladatelný pouhým prstem, webový prohlížeč Safari, funkce iPod pro přehrávání multimédií, prohlížeč videí na YouTube, datovou konektivitu přes EDGE a mnohé další. Na druhou…

Společnost Apple oznámila, že její velmi ostře sledovaný mobilní telefon iPhone dosáhl milionu prodaných kusů a to pouhých 74 dní po uvedení na trh. Apple pro srovnání připomíná, že kapesní multimediální přehrávač iPod podobné mety dosáhl až po více jak dvou letech prodeje.

iPhone se systémem OS X nabízí dotykový displej ovladatelný pouhým prstem, webový prohlížeč Safari, funkce iPod pro přehrávání multimédií, prohlížeč videí na YouTube, datovou konektivitu přes EDGE a mnohé další. Na druhou stranu mu řada funkcí chybí jako třeba podpora sítí třetí generace, MMS či J2ME. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).