Hlavní navigace

Proglas a Óčko chtějí vysílat pro mobily do let 2017 a 2018

31. 5. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
31. 5. 2007

Křesťanské Rádio Proglas a hudební televize Óčko požádaly Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), aby změnila dobu platnosti jejich licencí pro mobilní digitální vysílání ve formátu DVB-H. Rada jim původně vydala licence platné do konce letošního května, oba provozovatelé ale chtějí vysílat prostřednictvím DVB-H až do let 2017 a 2018.

KL24

Rádio Proglas žádá o možnost vysílat pro mobily do 31. května 2017, televize Óčko do 31. května 2018. Licence se v obou případech omezuje pouze na Prahu a 29. kanál z vysílače Strahov. Rada se kvůli žádostem obrátila na Český telekomunikační úřad (ČTÚ) s prosbou o vydání stanoviska, zda lze uvažovaný kmitočet použít až do roku 2018.

Licence pro vysílání prostřednictvím sítě DVB-H, které jsme vydali Proglasu a Óčku, nebyly experimentální a oba provozovatelé mají právo žádat o změnu licenčních podmínek, řekl serveru DigiZone.cz předseda RRTV Václav Žák. Třetího zájemce o licenci pro převzaté i vlastní vysílání DVB-H, mobilního operátora T-Mobile, rada v licenčním řízení odmítla. Firma se proti tomu chce bránit u soudu a nevylučuje ani žalobu k Ústavnímu soudu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).