Hlavní navigace

Program komerčních televizí v roce 2020. Zase SuperStar, ale i nové seriály

9. 1. 2020
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: TV Prima
Televize Prima nabídne dva původní seriály, pokračovat bude i stálice Modrý kód. Nova přijde s premiérovými díly Výměny manželek a na jaře chystá další řadu talentové soutěže SuperStar.

Hned dva nové původní seriály nabídne televize Prima zkraje tohoto roku. Prvním z nich je romantický komediální seriál Slunečná. Ten se odehrává na venkovském rodinném statku Popelkových, kteří ve vesnici Slunečná provozují penzion a hospodu. Po nečekané smrti otce Popelky se mezi sestrami Týnou a Sylvou rozhoří boj o rodinné dědictví i o to, zda si statek ponechají, nebo jej prodají. Děj pak rozšiřují osudy hostů penzionu, kteří jej z různých důvodů navštěvují. 

V seriálu se objeví například Eva Burešová, Barbora Jánová, Marek Lambora, Oto Jirák, Eva Holubová nebo Filip Tomsa. Nový projekt vznikl v týmu obsahové ředitelky Lenky Hornové, šéfscénáristy Reného Decastela, ředitelky výroby Lucie Kršákové a producentů Simony Brdičkové a Ivana Vodochodského

První díl nového seriálu uvede Prima v sobotu 11. ledna ve 20.15. Dále jej však bude vysílat vždy v úterý a ve čtvrtek večer ve 20.15. V programovém schématu nahradí seriál Krejzovi, který Prima vysílala od podzimní sezóny 2018 do konce roku 2019. Novinka tak poběží proti vlajkovému pořadu konkurence, „nekonečnému“ seriálu Ordinace v růžové zahradě 2, který Nova vrátila do vysílání 7. ledna. 

Vojta Kotek v roli génia

Další novinkou Primy je detektivní série Einstein Vojtou Kotkem v hlavní roli. Ten si tu zahraje údajného praprapravnuka Alberta Einsteina, který vyučuje fyziku na univerzitě a honosí se IQ 210. Shodou okolností ale jednoho dne skončí na policii a hrozí mu vězení. Na poslední chvíli dostane návrh, aby se stal poradcem při vyšetřování vražd a vyhnul se tak hrozícímu trestu. 

V dalších rolích se objeví Anna Polívková, Pavel Zedníček, Eva Josefíková nebo Veronika Freimanová. Televize zatím neuvádí přesný termín nasazení nového pořadu. Vzhledem ke svému žánru by ale mohl pokračovat v tradici víkendových detektivek, jakými byly Temný kraj, Polda či Černé vdovy, jež na televizi Prima dosahovaly nadprůměrné sledovanosti.

Dlouhodobý seriál z lékařského prostředí Modrý kód Prima vrátí do vysílání 13. ledna, poběží opět v pondělí a ve středu ve 20.15. Čtvrteční a páteční prime time bude do konce ledna patřit reprízám pořadů Máme rádi Česko a Polda II, v neděli večer poběží filmy.

Bojové umění na Prima Cool 

Skupina Prima si pro začátek roku 2020 připravila i několik novinek na svých tematických kanálech. Mezi mladšími diváky oblíbená Prima Cool přišla hned 6. ledna s novým původním pořadem I AM FIGHTER! 

Reality show z prostředí bojových sportů MMA poběží vždy v pondělí ve 20.40. Diváci budou moci v každém díle sledovat čtyři nejúspěšnější trenéry a jejich známé svěřence (ambasadory), kterak provází soutěžící z řad mírně pokročilých hráčů i začátečníků všemi fázemi přípravy profesionálního MMA zápasníka. 

V horizontu téměř šestiměsíční přípravy si soutěžící projdou kondiční, psychickou a zápasovou přípravou. Mezi sebou tak budou soupeřit nejen účastníci soutěže, ale i samotní trenéři. Vyvrcholení jejich snažení proběhne během galavečera 6. března v O2 Universum, kde se finalisté představí poprvé před tisíci diváků a vzejde z nich vítěz pořadu.

Prima Krimi nabídne v lednu premiérový seriál Bosch natočený podle knižních bestsellerů spisovatele Michaela Connellyho. Na Primu Love se vrátí známé seriály jako Plastická chirurgie s. r. o. či Doktorka Quinnová. Filmový kanál Prima Max do své nabídky zařadí všechny tři filmy série Kmotr natočené podle stejnojmenného bestselleru Maria PuzaMarlonem Brandonem a Al Pacinem v hlavních rolích. Dále se tu objeví snímky Divočina, Anglický pacient, Robinson Crusoe a řada dalších. 

Zoom oslaví sedmé narozeniny

Prima Zoom zaměřená na dokumenty nabídne také několik premiérových projektů. Hned se startem nového roku to bude druhá řada série Zázračná planeta s komentáři Sira Davida Attenborougha a hudbou Hanse Zimmera. Od 6. ledna vždy v pondělí poběží pětidílná novinka Život na 15. poledníku.

Dvoudílný dokument Gordon Ramsay: Kokain pak představí světoznámého šéfkuchaře v nezvyklé roli, kdy odhalí celosvětový trh s kokainem v rámci bloku Drsný svět. Na Zoomu poběží 15. a 22. ledna. Prvního února, v den sedmého výročí zahájení svého vysílání, pak Prima Zoom uvede sedmidílnou sérii Sedm světů, jedna planeta, která zavede diváky v každé epizodě na jeden kontinent. 

Nova sází na osvědčené pořady

Televize Nova hned zkraje ledna vrátí do programu své programové stálice. Již zmiňovaný vlajkový pořad Ordinace v růžové zahradě 2 zahájil 7. ledna a poběží vždy v úterý a ve čtvrtek večer po 20. hodině. Nové díly, které televize uvede, byly už od října 2019 natáčeny novou technologií snímání a mají působit více filmově. 

Středeční prime time bude od 8. ledna patřit novým epizodám reality show Výměna manželek. V pondělí 6. ledna se pak na obrazovky vrátil „nekonečný“ seriál Ulice, který televize vysílá každý všední den v podvečer v 18.25. 

ebf 24 - tip duben

Nova už dříve oznámila, že v jarní sezóně počítá s další řadou pěvecké talentové show SuperStar, na které bude opět spolupracovat se slovenskou televizí Markíza. Poprvé se porota bude skládat z pěti členů a zasedne v ní i Leoš Mareš, který soutěž doposud obvykle moderoval. Dalšími členy poroty budou zpěvačka Monika Bagárová, herečka Patricie Pagáčová (dříve Solaříková), zpěvák Pavol Habera a všestranný umělec Marián Čekovský. Na výherce pak čeká odměna ve výši dvou milionů korun. 

Termín nasazení pěvecké soutěže a další programové novinky televize Nova představí na tiskové konferenci, která proběhne už 16. ledna. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Externí spolupracovnice Digizone.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).