Hlavní navigace

Programová pozice Ethnic TV zmizela ze satelitnch služeb CS Link a Skylink

9. 2. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Logo satelitní digitální platformy DVB-S Autor: 115393
9. 2. 2012

Německá společnost Media Broadcast, která mimo jiné zajišťuje pro Českou televizi distribuci kanálu ČT HD na satelit Astra 3B, přistoupila včera k odpojení programové pozice po česko-vietnamské televizi Ethnic TV. Šlo tak v podstatě o poslední známku po existenci této stanice. Signál Ethnic TV byl uplinkován (posílán na družici) právě v Německu. V reálu však už stanice několik měsíců nevysílá.

ebf - partner 1

K TÉMATU: Česko-vietnamská Ethnic TV už měsíce nevysílá. Přijde o licenci?

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) zahájila s provozovatelem programu, společností HUKU, v druhé polovině ledna správní řízení. Fakticky bude ale zahájeno až v den doručení. Vzhledem k tomu, že si od nás tato společnost nepřebírá ani poštu, vidím to na delší dobu. O průběhu řízení budeme informovat v některé z tiskových zpráv, řekla serveru DigiZone.cz předsedkyně RRTV Kateřina Kalistová. Provozovatel stanice, který se v podstatě s technickými problémy potýkal již od počátku, je navíc podle obchodního rejstříku již od konce minulého roku v insolvenci.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).