Hlavní navigace

Projekt Bolt ožil. O2 investuje do prvního startupu

21. 12. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Dosud to byla jen vize a očekávání od projektu, který Tomáš Budník představil během října. První investice je ale tady.

Řádově miliony korun seedové investice pustilo O2 prostřednictvím svého programu Bolt do půlročního tuzemského startupu Tapito. Ten stojí za službou, která promění zamykací obrazovku u telefonů s Androidem v novinový stánek.

„Projekt má svým zaměřením blízko k našemu byznysu. Jeho výsledky za prvních pět měsíců ukazují, že projekt má skvěle našlápnuto a vidíme zde spoustu příležitostí pro další rozvoj. Navíc za ním stojí tým lidí, kteří jsou velcí nadšenci. To jsou hlavní důvody, proč jsme se rozhodli projekt podpořit,“ tvrdí šéf O2 Tomáš Budník v tiskové zprávě.

BRAND24

Boltu ale od prosince šéfuje Jakub Minařík, který do korporátního projektu přišel ze světa konzultačních firem (KPMG, Arthur D. Little). Jak tahle kombinace dopadne, ukáží nejbližší měsíce. Každopádně podle Budníka jedná operátor s několika desítkami projektů, které se už stihly přihlásit. 

„Vybírat budeme především projekty, u kterých dokážeme nabídnout nejen finance, ale i další kompetence pro úspěšný rozvoj projektu,“ tvrdí Budník.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).