Hlavní navigace

O2 připravuje skromnějšího nástupce Wayry. Chystá se Bolt

16. 10. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Propojit zákazníky se zainvestovanými startupy je myšlenka zajímavá. Musí ale vyjít. O2 to chce zkusit už podruhé.

O2 se po odchodu Wayry z prostor na pražském Václavském náměstí rozkoukalo rychle a naskočilo zpátky do startupového světa. Není samo. Do svého krakovského akcelerátoru hub:raum vybírá tuzemské startupy i T-Mobile, nápady inovativních firem ale chce podpořit i třeba Alza Venture nebo SAP a IBM

Bolt bude podle O2 jiný než Wayra. „U nás nenajdete cool kanceláře plné designových nesmyslů,“ tvrdí stránky akcelerátoru. Jiný koncept bude mít i financování. „Rozhodli jsme se, že nepůjdeme standardní cestou, kde jsou největším lákadlem pro nové projekty peníze. Často se stává, že tyto projekty nakonec nefungují efektivně a nemají konkrétní výstupy,“ tvrdí šéf O2 Tomáš Budník.

Operátor chce nabídnout prostory, svou zákaznickou síť k testování, své technologie a své experty. Finanční investice bude tým akcelerátoru určovat individuálně. „Bude to hodně selektivní. Cílem není mít desítky startupů, ale spíš najít takové, pro které bude spolupráce s námi výhodná stejně jako pro nás,“ dodává mluvčí O2 Lucie Pecháčková.

ebf - partner 1

Kdo bude novému akcelerátoru šéfovat, chce operátor oznámit koncem října – těsně předtím, než se v listopadu rozjede celý proces. 

Vedle korporátních akcelerátorů v tuzemsku fungují i soukromé nebo veřejné služby. StartupYard momentálně shání projekty do nového kola a v brněnském Starcube už od začátku září pracuje desítka letošních startupů v rámci přepracovaného programu. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).