Hlavní navigace

StartupYard už začíná shánět startupy do dalšího kola

1. 9. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Smíchovský akcelerátor pod vedením Cedrica Malouxe láká nové týmy na víc než třicet tisíc eur.

Peníze z konsorcia CEED tech, posílená sestava investorů a zabydlené prostory v Node5. Nabídka StartupYardu cílí stejně jako v minulém kole na bezpečnost, datovou analytiku, mobily a částečně chce vedení akcelerátoru začít experimentovat i s internetem věcí. 

„Začínáme preferovat projekty v pozdějších fázích. Už letos měly dvě třetiny našich týmů od začátku zákazníky, a to je velká změna,“ říká spoluzakladatel akcelerátoru Nikola Rafaj. Hlásit se startupy mohou až do konce října s tím, že do konce roku bude jasno, kdo v polovině ledna zasedne do škamen dalšího ročníku akcelerátoru.  

DT24

Nejstarší tuzemský soukromý akcelerátor má v plánu využít veškerých svých kontaktů, které posbíral jeho tým během posledních pěti let. "Chceme být jedničkou ve střední a východní Evropě. Soustředíme se hlavně na tento region a osobně ho objíždíme. Zkoušíme ale i třeba Rusko, kde už máme historicky konexe,” dodává Rafaj. Podle něj roste množství soukromých investorů, kteří se chtějí zapojit. 

Hotovo už mají v brněnském Starcube. Tam z osmaosmdesáti startupů vybrali desítku finalistů, pětici z Česka a pětici z ciziny. K dispozici tam mají prototypovací zařízení včetně nové 3D tiskárny, kterou do prostoru daroval hlavní partner akcelerátoru Y Soft. "Týmy si budou moci vytisknout například modely pro obaly svých hardwarových zařízení,“ vysvětluje šéf Y Soft Ventures Miloš Sochor.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).