Hlavní navigace

StartupYard má nové investory. Peníze dodají Tomáš Čupr a Josef Matějka

27. 3. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zakladatel e-shopu CZC.cz a profesionální rozjížděč úspěšných projektů rozšíří skupinu investorů, kteří investují do letošního ročníku akcelerátoru.

Divoký rok má za sebou nejstarší pražský akcelerátor. Loni opustil své rodné hnízdo TechSquare a vrátil se k jednomu ze zakladatelů Lukáši Hudečkovi do Node5, přišel o hlavního partnera v podobě portálu Seznam.cz a na druhou stranu získal peníze od evropského konsorcia CEED Tech.  

Teď získává i nové partnery, kteří chtějí podpořit letošní ročník. Ke Credo Ventures, Michalu Illichovi a Petru Ocáskovi se nově připojuje zakladatel e-shopu s elektronikou CZC Josef Matějka a investiční společnost Bizthusiasm Tomáše Čupra, který si po rozjezdu Slevomatu a prodeji DámeJídlo momentálně hraje s Rohlíkem. Právě v Rohlíku, který rozváží jídlo a konkuruje řetězci Tesco, nedávno navýšil i podíl

„Mluvili jsme s více lidmi, ale pánové Čupr a Matějka byli nejrychlejší. Každopádně zatím je partnerství uzavřeno jen na letošní kolo,“ vysvětluje Nikola Rafaj ze StartupYardu s tím, že i letošní kolo je jako to loňské zaměřené především na data a mobilní byznys. 

„Investice do českých startupů je důležitá, protože podporuje tvůrčí prostředí a umožňuje realizovat dobré nápady,“ tvrdí Matějka. Čupr ho v tiskové zprávě doplňuje s tím, že je třeba úspěch investovat i zpět do scény. „Pro celé podnikatelské prostředí je dobré, když budou v Česku vznikat úspěšné technologické firmy,“ tvrdí Čupr. 

UX DAy - tip 2

Kromě peněz už se Čupr s Matějkou podíleli na výběru nových tváří v letošním běhu. Z dvou stovek přihlášených nakonec výběrová komise vsadila na sedmičku evropských startupů. Podle Rafaje je většina vybraných startupů produktem tuzemské scény. Oficiálně budou projekty představeny na konci května v Node5. 

Pražský startupový ekosystém přišel během posledních čtyř měsíců hned o několik nedílných součástí. Kromě prostor v TechSquare, kde nový majitel změnil zaměření prostoru, totiž španělská Telefónica před měsícem rozhodla o definitivním uzavření kapitoly s názvem Wayra CEE

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).