Hlavní navigace

Proniká SEO na sociální sítě? Dodavatelé SEO nástrojů by si to přáli.

19. 4. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Oficiální stránky firem na Facebooku údajně nejsou dohledatelné a ve vyhledávačích zapadávají. Tvrdí to dodavatel SEO nástrojů společnost BrightEdge. Vychází přitom z výsledků hledání značek 200 největších světových firem v internetových vyhledávačích. Zatímco odkazy na weby společností či značek se ve výsledcích vyhledávání v drtivé většině případů objevují na předních pozicích a často i na té první, 70 procent ze zkoumaných značek nemělo ve výsledcích vyhledávání odkaz na stránky na Facebooku…

Oficiální stránky firem na Facebooku údajně nejsou dohledatelné a ve vyhledávačích zapadávají. Tvrdí to dodavatel SEO nástrojů společnost BrightEdge. Vychází přitom z výsledků hledání značek 200 největších světových firem v internetových vyhledávačích.

Zatímco odkazy na weby společností či značek se ve výsledcích vyhledávání v drtivé většině případů objevují na předních pozicích a často i na té první, 70 procent ze zkoumaných značek nemělo ve výsledcích vyhledávání odkaz na stránky na Facebooku či Twitteru ani v první dvacítce pozic. Jim Yu, ředitel BrightEdge se domnívá, že nedostatečným důrazem na SEO stránek na sociálních sítích, se firmy připravují o značnou část uživatelů.

Zdroj: BrightEdge

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je sociolog, odborný publicista, poradce, a lektor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).