Hlavní navigace

Michal Viewegh a Marek Vašut přišli s iniciativou protibulvaru.cz:

12. 5. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Herec Marek Vašut a spisovatel Michal Viewegh přišli s iniciativou protibulvaru.cz, přes kterou chtějí vyjádřit svůj nesouhlas s praktikami bulvárních periodik. Konkrétně jmenují třeba fotomontáže nebo smyšlené rozhovory: Jsme tím už dlouho znechuceni a pobouřeni a mnozí z nás se s vydavateli bulváru soudíme – jenže soudy nás pokaždé odkáží na takzvaný veřejný zájem, který jsme prý coby ‚celebrity‘ povinni snášet, přestože jediným opravdovým, do očí doslova bijícím zájmem je tu finanční zisk…

Herec Marek Vašut a spisovatel Michal Viewegh přišli s iniciativou protibulvaru.cz, přes kterou chtějí vyjádřit svůj nesouhlas s praktikami bulvárních periodik. Konkrétně jmenují třeba fotomontáže nebo smyšlené rozhovory: Jsme tím už dlouho znechuceni a pobouřeni a mnozí z nás se s vydavateli bulváru soudíme – jenže soudy nás pokaždé odkáží na takzvaný veřejný zájem, který jsme prý coby ‚celebrity‘ povinni snášet, přestože jediným opravdovým, do očí doslova bijícím zájmem je tu finanční zisk zmíněných vydavatelů.

ebf - partner 1

Mimo jiného bulvárním médiím vzkazují: Není pravda, jak demagogicky tvrdíte, že vás potřebujeme. Odmítáme být ztotožňováni s těmi z nás, kteří vám vycházejí vstříc a dobrovolně – ať už ze strachu, vypočítavosti či touhy po slávě – s vámi kolaborují. My, níže podepsaní, vámi pohrdáme a nechceme a nebudeme s vámi žádným způsobem spolupracovat!

Iniciativu podporují i další známé osobnosti jako je třeba Martin Dejdar, Dagmar Havlová, Jiřina Bohdalová, Eva Holubová, Simona Stašová, Jan Kraus, Jiří Suchý, Lukáš Vaculík, Ondřej Vetchý a další. Senátor a herec Tomáš Töpfer chce téma chování bulvárních médií otevřít i v horní komoře parlamentu. Na webu protibulvaru.cz se k iniciativě může svým „podpisem“ připojit i široká veřejnost.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).