Hlavní navigace

Provozovatel satelitů Astra spustil nové webové stránky, láká i na Ultra HD

26. 5. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Firma nabízí na svém portálu mimo jiné i možnost nalezení nejbližší anténářské firmy, jež se postará o instalaci satelitního kompletu, případně zajistí vše potřebné pro sledování TV z družice.

Lucemburská společnost SES, která je mimo jiné provozovatelem družic Astra na několika satelitních pozicích, spustila v uplynulém týdnu nové webové stránky. Zájemci je mohou nalézt na snadno zapamatovatelné adrese: http://www.onastra.com/. Webu dominuje vždy hlavní fotka, která se pravidelně střídá a upozorňuje na hlavní témata, pod ni jsou pak umístěny čtyři menší. Ty lákají například na nabídku televizních a rozhlasových programů, vysvětlují problematiku digitálního satelitního vysílání nebo internetové připojení Astra Connect, která SES nabízí prostřednictvím svých lokálních partnerů.

KL24

Nové webové stránky satelitního operátora SES. Obrázek lze zvětšit.
Autor: repro foto onastra.com

Nové webové stránky satelitního operátora SES. Obrázek lze zvětšit.

ČTĚTE TAKÉ: Provozovatel Skylinku vyčlenil divizi pro zajištění satelitní distribuce vysílatelům

Speciální kapitola je na webu telekomunikačního operátora věnována nejen televizi ve vysokém rozlišení (HDTV), ale také Ultra vysokém rozlišení (UHDTV). Firma vysvětluje rozdíl mezi kvalitou obrazu od SD až po Ultra HD. Věnuje se tu však výhradně preferované kvalitě 4K, o 8K se vůbec nezmiňuje. Zájemci o satelitní televizi, kteří ji ještě nevlastní, si na nových webových stránkách mohou najít nejbližšího montážníka – podporována je i mimo jiné Česká republikaSlovensko. Nechybí tu Praha, ani Bratislava, ale ani menší města v regionu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).