Hlavní navigace

Průzkum: Nizozemsko má větší penetraci Internetu než USA

8. 6. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Průzkum comScore odhaluje aktivitu surfařů v několika evropských zemích během letošního dubna a výsledky porovnává se stejným průzkumem uskutečněným ve Spojených státech. Z průzkumu vyplývá, že 122 miliónů Evropanů starších 15 let surfuje každý den. Průměrný Evropan tráví online 24 hodin měsíčně. Skandinávské země a Nizozemsko mají největší procento využití Internetu ze všech sledovaných evropských zemí. V Nizozemsku je online dokonce 83 procent obyvatel, což je výrazně více než v USA, kde je…

Průzkum comScore odhaluje aktivitu surfařů v několika evropských zemích během letošního dubna a výsledky porovnává se stejným průzkumem uskutečněným ve Spojených státech. Z průzkumu vyplývá, že 122 miliónů Evropanů starších 15 let surfuje každý den. Průměrný Evropan tráví online 24 hodin měsíčně.

Skandinávské země a Nizozemsko mají největší procento využití Internetu ze všech sledovaných evropských zemí. V Nizozemsku je online dokonce 83 procent obyvatel, což je výrazně více než v USA, kde je online 66 procent populace. Česká republika mezi zeměmi zahrnutými do průzkumu nebyla.

Evropané nejvíce navštěvují vyhledávač Google a web společnosti Microsoft. Třetí příčka se v jednotlivých zemích už dost různí, hlavně se na ní objevuje aukční síň eBay nebo portál Yahoo. Právě ten má podle comScore nejvíce unikátních návštěvníků ve Spojených státech, kde konkurenční Google je až třetí. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).