Hlavní navigace

První dojmy z připomínek k TPP sdělí ČTÚ příští čtvrtek

11. 1. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
11. 1. 2008

Na čtvrtek 17. ledna sezval Český telekomunikační úřad (ČTÚ) novináře na další z pravidelných snídaní. Kromě měsíční monitorovací zprávy budou hlavním tématem i první dojmy z připomínek k Technickému plánu přechodu (TPP). Dokument bude mít v té době za sebou již 15denní připomínkové řízení, ve kterém se k jeho zatím poslední verzi mohly vyjádřit dotčené subjekty.

Je otázkou, co všechno bude moci předseda Rady ČTÚ Pavel Dvořák novinářům ohledně připomínek k TPP říct. Podle blogu národního koordinátora české digitalizace Zdeňka Duspivy je totiž řada připomínek označena za obchodní tajemství. Tímto způsobem přistupuje k TPP soustavně televize Nova, nyní získala – soudě podle informací Zdeňka Duspivy – další následovníky. Na porušení obchodního tajemství jsou vázané v české legislativě výrazné finanční postihy.

UX DAy - tip 2

Při představení připomínkové verze TPP na konci prosince loňského roku plánoval ČTÚ na polovinu ledna schůzku s vybranými subjekty právě na tímto dokumentem, který je pro českou digitalizaci zemského televizního vysílání klíčový. Určuje totiž termíny a kmitočtové příděly, které budou muset dodržet a které budou moci využívat jednotlivé sítě DVB-T.

PODÍVEJTE SE NA: Mapy zavádění zemského digitálního vysílání v ČR podle TPP

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).