Hlavní navigace

První notebooky s Chrome OS odhaleny

12. 5. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Během konání konference Google I/O byly oficiálně představeny dva první notebooky se systémem Chrome OS od Googlu. Za jedním stojí Samsung, který přichystal model s 12,1" displejem (s rozlišením 1280×800 pixelů) vybavený dvoujádrovým procesorem Intel Atom. O konektivitu se má starat podpora WiFi a volitelně i 3G modem. Specifikace dále uvádí webovou kameru s HD rozlišením, dvojici portů USB 2.0 a čtečku paměťových karet.

Během konání konference Google I/O byly oficiálně představeny dva první notebooky se systémem Chrome OS od Googlu. Za jedním stojí Samsung, který přichystal model s 12,1" displejem (s rozlišením 1280×800 pixelů) vybavený dvoujádrovým procesorem Intel Atom. O konektivitu se má starat podpora WiFi a volitelně i 3G modem. Specifikace dále uvádí webovou kameru s HD rozlišením, dvojici portů USB 2.0 a čtečku paměťových karet.

Druhý notebook uvede Acer, který navrhl zařízení s 11,6" displejem, dvoujádrovým procesorem Intel Atom, podporou WiFi a volitelně s 3G modemem, webovou kamerou s HD rozlišením, dvojicí portů USB 2.0, HDMI výstupem a čtečkou paměťových karet. Oba modely se začnou prodávat od 15. června 2011 mj. přes Amazon.com. Otazník však visí nad konečnou cenou. Připomeňme si, že jde skutečně jen o první vlaštovky, další zařízení by měla následovat v příštích měsících.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).