Hlavní navigace

První projekty z Fundliftu už mají hotovo. Stačil týden

8. 6. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Investiční crowdfunding u prvních dvou projektů zafungoval. Požadované částky se vybraly před limitem.

Dohromady čtyři miliony pro EnLog a Burrito Loco. Crowdfundingový projekt finančnické skupiny Roklen si může po dlouho oddalovaném rozjezdu odfajfknout úspěšný start

Do financování obou projektů se zapojila směsice malých i velkých investorů. Největším z nich byl Uptown Michala Pavla, který nasypal do EnLogu 900 tisíc korun, tedy skoro celou požadovanou částku. "Nejsme typický early stage investor. Na EnLog jsme se ale podívali z jiného úhlu a v důsledku projekt vyhodnotili jako relativně konzervativní investiční příležitost, dobře zapadající do našeho portfolia,“ vysvětluje Pavel. 

EnLog cílí na vlastníky průmyslových a administrativních budov a dále pak na energetické auditory a firmy zabývající se rekonstrukcemi osvětlení v budovách. Investice mu měla pomoci k expanzi do Evropy. 

ebf - partner 1

Požadované tři miliony získal i řetězec rychlého občerstvení s mexickým jídlem Buritto Loco. To se ale po prvním týdnu rozhodlo zvýšit cíl své kampaně ještě o půl milionu. 

Samotný projekt Fundliftu připravoval už od loňska Roklen s Rockaway. Nakonec službu ovládli finančníci z Roklenu, kteří navýšili svůj podíl. „Vidíme to jako dlouhodobější projekt, který disruptuje klasický model veřejného úpisu akcií (IPO), a věříme, že to získá svou pozici na trhu,“ tvrdí Lauren.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).