Hlavní navigace

Quora má hodnotu 400 milionů dolarů, přestože nevydělává ani cent

15. 5. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Quora
Quora získala 50 milionů dolarů na svůj další rozvoj. Projekt, který zatím nevydělal a minimálně další dva roky nevydělá ani cent, tak byl rázem oceněn na 400 milionů dolarů.

Quora – hybrid mezi klasickou sociální sítí a la Facebook (nebo spíše Twitter), a aplikacemi pro pokládání a zodpovídání otázek typu Yahoo Answers. Podle Adama D'Angela a Charlieho Cheevera, kteří začali na projektu pracovat v roce 2009, (beta verze byla dostupná na pozvání od prosince 2009, široké veřejnosti se Quora otevřela v červnu 2010), představuje Quora zcela novou formu sociální komunikace a komunitní znalosti.

Quora nemá zatím žádný obchodní model. Nevydělává peníze a představitelé firmy se nechali slyšet, že se na tom následující rok či dva nic nezmění. Přesto mají o Quoru zájem investoři. Nejnověji získala 50 milionů dolarů. Investoři tak ohodnotili firmu na 400 milionů dolarů. V únoru 2011 přitom přinesl Business Insider informaci, že zakladatelé Quory odmítli nabídku na prodej firmy za miliardu dolarů.

20 milionů dolarů z vlastní kapsy vložil nyní do Quory jeden ze zakladatelů Adam D'Angelo, bývalý technický ředitel Facebooku.

KL24

O zbylých 30 milionů dolarů se postaral Peter Thiel, spoluzakladatel PayPalu a investiční fondy Northbridge Ventures a Matrix Ventures. Už minulosti přitom Quora získala na svůj rozjezd investici ve výši 11 milionů dolarů.

Zdroj: GigaOm

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).