Hlavní navigace

Rada ČRo chtěla vykázat Rádio Wave z Cukráku na Petřín

29. 11. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
29. 11. 2007

Rada Českého rozhlasu pokračuje ve snaze vykázat nejmladší stanici ČRo, okruh ČRo 4 – Rádio Wave pro mladé, z vysílače Cukrák, kde na frekvenci 100,7 MHz původně vysílalo středočeské studio Region. Radní se ve středu zabývali návrhem přesunout vysílání Rádia Wave z Cukráku na slabší vysílač Praha-Petřín. Na Cukrák by se tak vrátila stanice ČRo Region Střední Čechy, která dostala kvůli Wavu náhradní kmitočet v Benešově, který musel bez náhrady opustit ČRo 3 – Vltava.

KL24

Podle radních si ale posluchači z Benešovska stěžují na absenci Vltavy a středočeské studio ČRo má horší pokrytí než v dobách, kdy vysílalo z Cukráku. Hlasování však skončilo patem, protože pro návrh zvedli ruku čtyři radní, zatímco zbylí čtyři byli proti. Radní Mária Ptáčková a Milan Blažek se před hlasováním vyjádřili, že by Rada měla vyčkat na řešení situace na základě předloženého harmonogramu generálním ředitelem. Proto oba hlasovali proti tomuto návrhu zrychleného řešení situace Rádia Wave, uvedl server Česká média.

Proti stěhování Rádia Wave na petřínský vysílač hlasoval rovněž místopředseda rady Bohuš Zoubek a radní Richard Seeman. Naopak pro byl předseda rady Jiří Florian, místopředsedkyně (a největší kritička Rádia Wave) Dana Jaklová, Ladislav Jíša a Antonín Zelenka.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).