Hlavní navigace

Rada ČRo na dnešní jednání nepustí demonstranty. Odvolá Kasíka?

25. 2. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
25. 2. 2009

Rada Českého rozhlasu zaslala dopis ostraze hlavní budovy ČRo v Římské ulici na Praze 2, aby během dnešního zasedání rady uzavřela vchody do budovy z důvodu zasedání rady. Serveru DigiZone.cz to sdělil důvěryhodný zdroj. Radní mají dnes od 14:00 hod. pravidelné měsíční zasedání, které má být ze zákona přístupné veřejnosti.

K TÉMATU: Odpůrci Rady ČRo vyhlásili na středu „Vítězný únor nad Radiem Wave“

Na stejnou hodinu před budovu ČRo svolali odpůrci rady další z demonstrací na podporu Radia Wave. Už při minulém zasedání rady ochranka nevpustila na jednání všechny zájemce z řad veřejnosti, ale pouze prvních dvacet zájemců. Demonstrantům navíc odebrala na recepci smuteční věnce za Radio Wave.

KL24

Radní by dnes podle neověřených informací mohli hlasovat o odvolání generálního ředitele ČRo Václava Kasíka. Podklady pro takové hlasování rada má: v minulosti se totiž opakovaně shodla na tom, že Kasík porušil zákon. Například tím, že nechal Radio Wave vysílat na analogové frekvenci 100,7 MHz z pražského vysílače Cukrák (později ho nechal na nátlak radních vypnout, takže Wave vysílá jen digitálně v televizním multiplexu a na internetu), nebo jmenováním Libora Křivky do funkce ředitele kanceláře generálního ředitele ČRo, i když Křivka podle dostupných informací neměl čisté lustrační osvědčení.

DigiZone.cz bude sledovat situaci na místě a přinese aktuální informace

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).