Hlavní navigace

Rada pro vysílání vyzývá provozovatele videowebů, aby se u ní evidovali

20. 5. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
20. 5. 2010

UVNITŘ FORMULÁŘ PRO EVIDENCI Výzvu k podání evidence pro provozovatele komerčních videowebů zveřejnila na svém webu Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Od 1. června začne platit zákon o audiovizuálních mediálních službách na vyžádání, který zavádí regulaci služeb na vyžádání na internetu. Všichni provozovatelé komerčních videowebů se sídlem v České republice se musí u RRTV evidovat do 2. srpna, nově vzniklí provozovatelé do třiceti dnů od získání živnostenského oprávnění pro provoz takového webu.

K TÉMATU: Začíná platit zákon o audiovizi. Videoweby podléhají stejné regulaci jako televize

Vysílací rada může podle zákona zahájit správní řízení s provozovatelem, který poruší ustanovení týkající se závadného obsahu, nebo pravidla pro využívání reklamního prostoru. Podle předsedkyně RRTV Kateřiny Kalistové však radní budou zpočátku shovívaví a budou na porušení zákona pouze upozorňovat. Při řešení sporných momentů bude Rada spolupracovat se Sdružením pro internetovou reklamu, profesní organizací internetových společností.

cif 24 - early cena - média

Výzva Rady pro rozhlasové a televizní vysílání provozovatelům komerčních videowebů

Provozovatelům, kteří se neevidují u Rady v zákonné lhůtě, hrozí až milionová pokuta. Pro evidenci vydala Rada speciální formulář, který si můžete stáhnout zde.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).