Hlavní navigace

Radim Pařízek chce HD vysílání ČT dostat do dalších oblastí, včetně Ostravska

3. 5. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nový digitální zemský multiplex Regionální síť 7 odstartoval jako dárek divákům k 60. výročí televizního vysílání u nás. Na řadě míst ho ale koncesionáři vůbec nenaladí.

Společnost Progress Digital si je vědoma toho, že stávající pokrytí Regionální sítě 7, která šíří HD vysílání České televize a v dohledné době se zde objeví i Retro Music Television, není optimální. Operátor se proto bude snažit získat další kmitočtové příděly od Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ). Serveru DigiZone.cz to řekl jednatel firmy Radim Pařízek, který zároveň vlastní digitální zemský multiplex 4. Pochopitelně jsme si vědomi toho, že pokrytí není optimální, bude ale záležet na vstřícnosti telekomunikačního úřadu, uvedl pro náš web Pařízek.

MMF24

K TÉMATU: ČT 1 HD, ČT 2 HD a ČT Sport HD odstartovaly v DVB-T. Využívají Regionální síť 7

O tom, že na rozšiřování sítě má úspěšný ostravský podnikatel velký zájem, není pochyb. Při pohledu na mapu pokrytí je jasné, kde má Regionální síť 7 problematické, případně vůbec žádné pokrytí. Paradoxně nejhůře je na tom právě Ostravsko, respektive celý Moravskoslezský kraj, odkud Pařízek pochází. Zde jsou koncesionáři České televize úplně bez signálu HD kanálů ČT 1, ČT 2 a ČT Sport. Problematické je pokrytí například také v severních Čechách, kam nezasahuje signál východočeské Černé hory a ústeckého vysílače Krušnohorská.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).