Hlavní navigace

Radničení by měla být práce na plný úvazek, navrhuje Petr Štěpánek

20. 4. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
20. 4. 2007

Odborná způsobilost členů mediálních rad by měla souviset s tím, že členství v radě by mělo být zaměstnání na plný úvazek. Dnes se to většinou bere jako vedlejšák a to je špatně, prohlásil na Českokrumlovské mediální konferenci člen Rady Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) Petr Štěpánek. Konkrétně členové Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) by měli sledovat televize, o kterých rozhodují.

ebf - partner 1

Já jsem celého Big Broithera a celé VyVolené shlédnul z toho důvodu, abych si na ně udělal odborný názor. Když jsem o nich pak mluvil s některými radními, kteří tyto reality show posuzují v monitoringu vysílání, tak oni je neviděli a přesto rozhodovali o milionových pokutách, řekl Štěpánek. Podle radní Kataríny Vaculíkové ale není v silách radního, aby dokázal sledovat všechny rozhlasové a televizní programy v České republice. Kolik by to mělo být rozhlasových programů? A kolik televizních? Kolik na satelitu a kolik na kabelu? zeptala se Vaculíková.

Na sledování obsahu vysílání má RRTV podle Vaculíkové institut pravidelného monitoru. Rada je správní úřad a na vypracování analýzy potřebuje nějaký čas. My to děláme tak, že dostaneme podnět, respektive sérii podnětů, z nich se snažíme vybrat ty nejzávaznější, předáme je analytickému oddělení a to nám napíše svoje doporučení a dodá všem radním videozáznam toho příslušného pořadu. Když se rozhodneme zahájit správní řízení, tak to pokračuje dál, přiblížil předseda RRTV Václav Žák.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).