Hlavní navigace

Rakouské DVB-T by bylo pro Slováky připraveno již v březnu

24. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
24. 11. 2008

Pokud by tendr na provozování prvních dvou terestrických digitálních multiplexů vyhrála na Slovensku rakouská společnost ORS, spouštět by se zde mohlo DVB-T již v březnu. Uvedl to server Digimedia.sk. Byli bychom velmi rádi, kdybychom mohli tento úkol na Slovensku převzít. Už během zavádění DVB-T v Rakousku jsme totiž zjistili, co přesně zákazník potřebuje, uvedl Michael Weber, vedoucí obchodu a marketingu ORS. Tomuto kroku by ještě předcházela podle společnosti důsledná kampaň.

BRAND24

K TÉMATU: Slovenské DVB-T by chtěli mít pod palcem i Rakušané

ORS navrhuje, aby i slovenská vláda přispěla Slovákům na dotaci na nákup set-top-boxů. Kromě atraktivního a kvalitního programu je podle rakouské společnosti také důležité, aby se na trh dostaly laciné a dostupné spotřebiče. ORS by byla ráda, pokud vyhraje, aby se ke Slovákům dostala digitální televize s nízkými náklady a velkým dosahem. Zatím jedinou společností, která potvrdila účast v soutěži na tento tendr, je Towercom, který také technicky zajišťuje chod satelitní platformy Skylink.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).