Hlavní navigace

Rakousko pokračuje v pozemní digitalizaci. Na řadu přijde i síť C

6. 10. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
6. 10. 2011

Naši jižní sousedé pokračují v rozvoji pozemního digitálního vysílání. Jak informoval regulační orgán KommAustria, po dokončení analogového terestrického šíření a výstavbě multiplexu A je na řadě standard DVB-T2. Jak již ze serveru DigiZone.cz víte, Rakušané v něm chtějí vysílat již příští rok. Při té příležitosti se očekává podání nabídek například pro HDTV kanály do 15. listopadu, 13 hodin.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Rakušané chtějí vysílat v systému DVB-T2 už v první polovině roku 2012

Výběrové řízení, které bylo vyhlášeno, je v souladu s plánem KommAustria z konce dubna 2011. Na výběr bude z několika kandidátů a očekáváno je především HD vysílání veřejnoprávní ORF. Ve hře jsou multiplexy, které ponesou označení D a E, ovšem v případě velkého zájmu je možné počítat i s celostátní sítí F. Její případné spuštění ale bude pochopitelně záležet na poptávce trhu. Regionální multiplex C bude rozšířen do dalších oblastí, ve kterých ještě není dostupný. Půjde mimo jiné i o Vídeň. Tady by měl být šířen multiplex z lokality Kahlenberg na 53. kanále výkonem 10 kW.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).