Hlavní navigace

Re/code: diskuse pod články nejsou třeba, čtenáři debatují na sociálních sítích

24. 11. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zajímavý experiment jednoho z vlivných amerických IT magazínů. Re/code se úplně zbavilo debat pod svými články. Budou další následovat?

„Dlouze a vážně jsme o tomto kroku přemýšleli, protože si ceníme názorů našich čtenářů. Nakonec jsme došli k tomu, že s růstem sociálních sítí se přesunula většina diskuse o našich článcích právě na ně a komentáře na našem webu jsou čím dál tím méně používané a čím dál tím méně užitečné,“ vysvětluje uzavření diskusí redakce Re/code

Její rozhodnutí vyvolalo na sociálních sítích velkou debatu. Ať už jde o ohlasy kladné…

…nebo naopak ne tak nadšené:

Sázka čistě na sociální sítě s sebou nese řadu komplikací: vylučuje například z debaty uživatele, kteří z nějakého důvodu na sociálních sítích nejsou (byť jich mezi cílovou skupinou Re/code zřejmě nebude příliš moc). 

BRAND24

Komentáře, které byly původně soustředěny na jednom místě, se také nově rozletí na profily jednotlivých uživatelů. A diskuse se ochudí o kontext lidí mimo uživatelovu síť přátel a followerů.

Na druhé straně takto může Re/code dosáhout vyšší míry sdílení svých textů na sociálních sítích. A samozřejmě se zbaví nutnosti diskusi moderovat. Co si o kroku myslíte vy? Napište nám do diskuse pod touto zprávou.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).