Hlavní navigace

Red Hat chce konkurovat Windows novou koncepcí systému

10. 5. 2007
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Red Hat pracuje na vlastním desktopovém systému, který bude kombinovat práci s lokálními daty a online službami, čímž chce konkurovat Microsoftu a jeho Windows. Pro uživatele je desktop mrtvý. Nevěříme, že přepracováním Windows po vzoru open-source nějak zvýšíme produktivitu uživatelů, řekl prý Brian Stevens, technický ředitel Red Hatu. S integrací online služeb do desktopového operačního systému dlouhodobě koketuje i Microsoft, ale ve Windows Vista se jich uživatelé nakonec v původně…

Red Hat pracuje na vlastním desktopovém systému, který bude kombinovat práci s lokálními daty a online službami, čímž chce konkurovat Microsoftu a jeho Windows. Pro uživatele je desktop mrtvý. Nevěříme, že přepracováním Windows po vzoru open-source nějak zvýšíme produktivitu uživatelů, řekl prý Brian Stevens, technický ředitel Red Hatu. S integrací online služeb do desktopového operačního systému dlouhodobě koketuje i Microsoft, ale ve Windows Vista se jich uživatelé nakonec v původně předpokládané míře nedočkali. (Root.cz)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).